L'Associació Valenciana d'Ateus i Lliurepensadors (AVALL) és un col·lectiu de persones atees, agnòstiques, humanistes i, en definitiva, lliurepensadores, que des de 2004 defensa els nostres drets en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. AVALL forma part de la Unión de Ateos y Librepensadores (UAL), la coordinadora estatal, juntament amb moltes altres associacions atees de l'Estat que treballen des de fa més de quinze anys. AVALL també manté relacions de col·laboració amb altres associacions atees d'Espanya i de l'estranger, amb associacions laïcistes, escèptiques, humanistes, científiques, així com diverses ONGs.

PER QUÈ?

Els ateus i no creients en general (el 23% de la població segons el baròmetre del CIS de novembre de 2008) estem discriminats: paguem més imposts que els creients, tenim menys elecció de col·legis per als nostres fills (la majoria dels concertats són catòlics), se'ns pregunta en els col·legis la nostra ideologia (en contra de l'article 16.2 de la constitució), els xiquets de pares no catòlics ni musulmans (les confessions que tenen professors pagats en les aules) estan aparcats una o dues hores a la setmana en horari escolar, vegem crucifixos encara en hospitals, col·legis, ajuntaments, cementeris, exèrcits, juraments de càrrecs, llocs d'atenció als necessitats, etc., tots espais públics o pagats amb diners públics, o, descaradament o amb subterfugis, existeixen representants religiosos en comités d'ètica d'hospitals, de consells de cultura i altres tipus d'òrgans d'assessorament o gestió d'organismes públics.

En un estat democràtic, la igualtat de drets no ve generalment donada perquè estiga escrita en les lleis o perquè Espanya siga formalment "aconfessional". Cal denunciar la comunió dels poders públics, especialment els valencians, amb les diferents confessions, i demanar una clara separació entre l'acció de govern i les seues ideologies o interessos personals. No podem acceptar que es financen les diferents confessions, especialment en un moment de crisi econòmica, quan una bona part de la societat no es veu beneficiada per l'actuació d'aquestes confessions, sinó més prompte al contrari, perquè els seus dirigents (especialment la jerarquia catòlica i altres col·lectius tant cristians com musulmans) generalment carreguen, estigmatitzen i insulten dia rere dia als qui no pensen com ells, o mantenen actituds i postulats retrògrads, masclistes, homòfobs, contracientífics, ignars, insalubres i, en definitiva, intolerants.

OBJECTIUS:
CONTACTA AMB NOSALTRES!

Pots consultar les notícies al WebBloc d'AVALL.

Si vols rebre més informació, vols fer-nos arribar les teues opinions o col·laborar amb nosaltres, envia'ns un missatge a avall@ateus.org